Algemene Vragen

Wat is Virtual Reality?
Virtual Reality is een computertechniek waardoor het lijkt alsof je je in een compleet andere wereld begeeft. Die Wereld kan alles en overal zijn. Terug naar de middeleeuwen of onder water je kunt het zo gek niet bedenken. Je krijgt een bril op waardoor je deze andere omgeving ziet. De realiteit vervaagt en je laat je meeslepen in de beleving.

Voor welke doelgroep zijn de VR- escaperooms geschikt?
Onze virtual reality escaperooms zijn geschikt voor iedereen. Zowel voor digibeten als voor gamers! Als je echt iets unieks wilt doen samen met vrienden/familie/collega’s is dit perfect! De escaperooms zijn gemaakt voor een volwassen denk niveau en daarom adviseren wij dat de spelers minimaal 16 jaar oud zijn.

Hoe lang zit je in de virtuele omgeving?
Per persoon zit je ongeveer 45 minuten in de virtuele omgeving. De totale tijd per boeking is ongeveer 1 uur. Natuurlijk is er na dat uur nog tijd genoeg om rustig een drankje en snack te nuttigen in onze lounge en na te praten over jullie avontuur.

Met hoeveel kun je tegelijk spelen?
Per speelruimte is het mogelijk om met 5 personen een VR- escaperoom te spelen. We hebben 3 speelruimtes dus er zouden 15 personen tegelijk kunnen spelen. Uiteraard kan er ook naar elkaar worden gekeken, er is immers voldoende plek om rustig een drankje te nuttigen. Afhankelijk van de wens boeken we de perfecte speeltijd.

Waarom is er een leeftijdgrens van 16 jaar?
De leeftijd grens van 16 jaar is tot stand gekomen omdat we uit ervaring weten dat een groepje jongere kinderen de raadsels in de escaperooms te lastig vinden. Echter is het zo dat als je een gemixte groep hebt met volwassene en kinderen het geen probleem is als iemand wat jonger is dan 16 jaar. De rest van de groep kan degene dan mee op weg helpen.

Tot wanneer kun je kosteloos annuleren?
Lees alles omtrent reserveren en annuleren in onze Algemene Voorwaarden 2021.

Kun je het ook spelen met iemand die de Nederlandse taal niet spreekt?
Het is mogelijk om onze VR- escaperooms te spelen met mensen die geen Nederlands spreken. De introductie filmpjes zijn altijd in het Engels en daarnaast geven onze operators uitgebreide toelichting. Verder komt er geen taal terug in onze VR- escaperooms, het is voor iedereen mogelijk deze te spelen.

Is het mogelijk dat je misselijk word van de beleving?
We hebben onze hardware en software uitgebreid getest en ontwikkelt waardoor het misselijke gevoel (motion sickness) die mensen wel eens beleven bij een virtual reality ervaring bijna niet mogelijk is.

Kan ik bij jullie terecht voor lunch of diner?
We hebben verschillende snacks en non alcoholische drankjes die je kunt nuttigen in onze lounge. Mochten er wensen zijn voor iets uitgebreids kan dit besproken worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat zijn de kosten per persoon?
Als je op onze locatie in Weert komt is de prijs vanaf €35,00 p.p. Wanneer je een bedrijfsfeestje hebt en we komen bij jullie op locatie dan hanteren we vanaf €45,00 excl. btw p.p.

Hoe moet ik me kleden voor de VR- escaperoom?
We raden aan om gemakkelijke kleding aan te doen waar je goed in kunt bewegen. Het kan namelijk zo zijn dat je gaat bukken, kruipen etc. Je hoeft echt niet in je sport outfit te komen maar het speelt misschien iets onprettiger met een rokje of hoge hakken aan.

Voor wie is het (niet) geschikt?
Spelers onder invloed van alcohol of drugs mogen niet spelen. Als we besluiten dat je om deze redenen niet kan spelen dan heb je geen recht op terugbetaling of een tegoed. Er is voldoende tijd om op te scheppen over je vaardigheden tijdens een drankje na afloop! Je moet in staat zijn om zelfstandig rond te kunnen lopen gedurende minstens 45 minuten met volledig gebruik van beide handen. Mensen met maar één werkend oog kunnen gewoon spelen.

Om veiligheidsredenen kan iedereen in de volgende situaties niet spelen:

  • Epilepsie en soortgelijke epileptische aandoeningen
  • Doof of ernstig gehoorverlies
  • Gebroken been of arm
  • Rolstoelgebruikers

VR wordt niet aanbevolen voor mensen:

  • met hartaandoeningen
  • die hoog zwanger zijn