5 Redenen om VR op locatie te beleven
09 december 2022 

5 Redenen om VR op locatie te beleven

Virtual Reality, een fenomeen dat nog onbekend is voor velen. Sterker nog, veel mensen associëren het met misselijkheid. Logisch, want de techniek was enkele jaren geleden nog niet ver genoeg ontwikkeld om écht breed op te zetten. Spelers moesten voornamelijk stilstaan maar bewogen in het spel of zaten vast een kabel die verbonden was met een laptop. Inmiddels, een aantal jaren later, is Virtual Reality dusdanig ontwikkeld dat er vooral voordelen te behalen zijn, waardoor het ook ideaal is voor een bedrijfsuitje, vriendenweekend of gewoon kleinschalig met vrienden. We zetten de voordelen even op een rijtje. 

1.  Je kan nu wél vrij rondlopen!

Wat vroeger een groot gebrek was is tegenwoordig verdwenen. Je hoeft namelijk niet meer stil te staan of stevig te gaan zitten. Natuurlijk, er zijn nog ervaringen die dit wel vragen maar je kan inmiddels bij de meeste ervaringen wel vrij rondlopen. Denk bijvoorbeeld aan een VR Escaperoom waar je gezamenlijk rondloopt in een vooraf aangemeten veld. Voor je hersenen en lichaam voelt dit natuurlijker en dus is het begrip ‘Motion Sickness’ niet meer van toepassing. Rondlopen in de Virtual Reality is een ervaring die bijna niet uit te leggen is, maar die je gewoon moet ervaren. Kortom, neem die stap en ga eens voor het onbekende. Die haai in de verte komt wel heel realistisch op je afzwemmen en die draak die vuur op je spuwt zorgt ervoor dat je graag achter iets wilt schuilen. 

2. Je kan samen naar ongekende omgevingen

Het onderdeel ‘samen’ is waar Virtual Reality écht in uitblinkt. Stel je even voor, samen met jouw collega’s, vrienden of familie betreed je een wereld met draken óf reis je terug naar de tijd van de dinosauriërs. Je moet ontsnappen óf samen overwinnen tegen hordes zombies in de VR Shooter. Het komt dan echt aan op communiceren en er moet iemand de leiding pakken. Virtual Reality is daarom ook het perfecte uitje voor teambuilding. Wij zijn van mening na al onze ervaringen dat het vooral uitblinkt wanneer mensen die elkaar nog niet zo goed kennen samen moeten spelen. Omdat Virtual Reality overal kan plaatsvinden is het daarnaast perfect voor een uitje op locatie of voor het aankleden van het jaarlijkse bedrijfsfeest. 

3. Het helpt bij het aantrekken en verbinden

Een van de belangrijkste vraagstukken binnen HR is natuurlijk hoe nieuw personeel kan worden aangetrokken en hoe bestaand personeel kan worden gebonden. Uit onderzoeken blijkt dat beide groepen niet alleen op zoek zijn naar een leuk salaris, maar vooral ook naar een uitstekende werksfeer. En laat dat nou precies zijn waar Virtual Reality bij kan helpen! Bijvoorbeeld, de Fear Experience. Een ervaring waar je als individu de angst van hoogte kan overwinnen, aangemoedigd door je collega’s. Andere voorbeelden zijn de VR Escaperoom of de VR Playground. Het zorgt voor een glimlach en binding in het team. Een blijvende ervaring! 

4. De toekomst komt eraan

Virtual Reality wordt steeds breder ingezet, bijvoorbeeld binnen de architectuur, in ziekenhuizen en in de psychologie. Steeds meer branches ervaren de voordelen van Virtual Reality, zoals vergaderen op afstand. De toekomst vindt steeds meer online plaats en dus is het verstandig om zo snel mogelijk te wennen aan deze manier van communiceren. Waarom zou je dan niet op een laagdrempelige wijze alvast een bril uitproberen met je collega’s? Het is eenvoudig op te bouwen bij jou op locatie dus je hoeft je eigen omgeving niet eens te verlaten.

5. Feedback, feedback, feedback

Buiten het zelf ervaren is toekijken absoluut aan te raden. Niet alleen omdat het zeer komisch is, maar het is ook goed om als team jouw collega’s te evalueren. Omdat spelers in een onbekende omgeving worden geplaatst en samen moeten ontsnappen zal na korte tijd duidelijk worden wie de leider is, wie het beste kan communiceren, wie zorgt voor verbinding en wie soms extra motivatie nodig heeft. Dit alles is onmisbare informatie voor een goedwerkend team. Met evaluatieformulieren kan het team ontdekken waar de leerpunten zijn en waar het team in uitblinkt, zo kan je de algemene samenwerking verbeteren. 

Deze vijf redenen zien wij als absolute pluspunten om alvast een VR Experience te beleven, maar er zijn nog genoeg andere voordelen zoals de blijvende ervaring en de unieke beleving. VR Boxx helpt hier graag mee met onze VR Escaperoom, VR Shooter of de VR Playground. neem vrijblijvend contact met ons op en bespreek jouw wensen! Wij ontzorgen jou volledig en bouwen onze experiences graag op bij jou op locatie.

Over de schrijver
Graag bezorg ik jullie organisatie het perfecte uitje!
Reactie plaatsen