virtualrealityopscholen

Jouw school gaat naar de toekomst!

Leerlingen samenbrengen en inspireren?

Virtual Reality biedt hen niet alleen iets unieks

maar het geeft hen een kijkje in de toekomst.

Geschikt voor iedere school!

Virtual Reality is een techniek die langzaam maar zeker de maatschappij laat kennismaken met een wereld waarin alles mogelijk is. Zet een bril op en betreed werelden die je nog nooit gezien hebt! Gegarandeerd een unieke ervaring. VR Boxx verzorgt diverse Virtual Reality Experiences zodat je op een ontspannen, gave manier kennis leert maken met de toekomst.

 • Zeer geschikt om jouw aula te transformeren tot een VR Playground.
 • Laat studenten en docenten kennis maken met de toekomst op een laagdrempelige manier.
 • Virtual Reality wordt steeds belangrijker in de maatschappij, mis deze overstap dan ook niet!
 • Escaperooms, Shooters, de Fear Experience en de Playground. Voor iedere doelgroep, tijdspanne en gelegenheid.
 • Wij komen naar jou toe en ontzorgen jouw volledige evenement, handig hè! 
 • Begeleid door experts die precies weten hoe ze om moeten gaan met studenten van alle leeftijden.

Casper Baeten, Vakdocent
Onderwijsgroep Buitengewoon

De leerlingen waren verbaasd over hoe echt het allemaal was. “Het lijkt net of dat je echt valt, meneer”. De workshops waren netjes verzorgd en alle onderdelen waren goed te doen!

rijzert

Jorg van Broekhoven, Mentor

Praktijkschool de Rijzert

Prettig en snel contact, erg flexibel en leuke dynamische uitdagingen voor onze leerlingen! van individuele drempels verleggen tot aan de, 1-op-1 battles en focus op samenwerkingen om gezamenlijke doelen te behalen!

Waarom jouw aula transformeren?

 • Geschikt voor kleine tot zeer grote groepen (10 tot 500 mensen).
 • Diverse, unieke experiences met verschillende thema's (zelf samenstellen).
 • Unieke ervaring, een kijkje in de toekomst met de jeugd van tegenwoordig.
 • Begeleiding door onze VR Operators (Experts) die veel ervaring hebben!

Wat kan VR Boxx voor jouw school betekenen?

Ontkennen kunnen we het niet meer, Virtual Reality krijgt een steeds prominentere aanwezigheid in onze maatschappij. Des te belangrijker om onze jeugd hier nu al in te betrekken en VR Boxx maakt dat mogelijk! 

Onze VR Playground maakt het mogelijk dat leerlingen (en docenten) op een ontspannen, plezierige wijze kennis maken met de oneindige mogelijkheden van Virtual Reality. Zie het zo: wij transformeren jouw aula om tot een ware speeltuin met meerdere diverse games die ieder een specifiek thema aansnijden. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking, groei óf overwinnen. Deze 'speeltuin' creëren we in samenspraak met jou, zo krijg je jouw eigen unieke VR Playground met games die jij geschikt acht voor jouw leerlingen (en docenten). 

Om ervoor te zorgen dat jij volledig ontspannen kan toekijken en eventueel kan spelen zorgen wij voor complete ontzorging. De VR Playground wordt door ons opgebouwd, begeleid en weer afgebroken. Het opbouwen bestaat uit het opzetten van de juiste velden (afhankelijk van jouw samenstelling), zorgen voor de juiste aankleding (banners en een scherm om toe te kijken) en het kalibreren van de brillen.

Overigens, wij kunnen ook lessen overnemen in geval van nood...

  • VR apparatuur leren gebruiken en verschillende toepassingen van VR ervaren. De toekomst is gearriveerd!

  • Leerlingen doen kennis op over VR, een toepassing die meer en meer wordt toegepast in de maatschappij.

  • Samenwerken wordt echt bevorderd, je zal zien dat zelfs introverte kinderen van zich laten horen!

  • Een unieke activiteit waarbij begeleiding vanuit scholen niet verplicht is, leraren kunnen dus even andere taken doen!

  • Verborgen talenten bij kinderen worden ontdekt. Zijn ze geboren leiders? Zijn ze creatief óf de echte verbinder?

  • Actieve, interessante en communicatieve les waarbij niemand zich zal vervelen!

  • Kan plaatsvinden in 1 leslokaal, we hebben alleen een stroompunt nodig. 

Ons unieke aanbod, in alle combinaties mogelijk!

VR Escape Rooms

Spelen in teamverband

Op zoek naar écht iets anders? Ga voor de Escape Rooms! Je speelt in een groep van maximaal 5 personen gedurende ca. 60 minuten. Kies uit 6 verschillende werelden, kijk naar elkaar en verbeter de samenwerking.

VR Shooters

Spelen in teamverband

De Shooters zijn voor degene die wat meer competitie wensen. Je speelt in een groep van maximaal 4 personen gedurende ca. 15 minuten. Kies uit 4 verschillende uitdagingen, kijk naar elkaar en ga voor het beste resultaat.
theclimbvr

VR Playground

Spelen in teamverband óf solo
De Playground is een unieke samenstelling van diverse experiences met verschillende thema's. De experiences duren ca. 5-15 min. per game en ideaal voor grotere groepen. Experiences voor teams, individuen en kinderen.

VR Fear Experience

Speel solo
De Fear Experience is het meest populaire onderdeel uit onze Playground en dus als losse game te boeken! Speel als individu en kijk tegelijkertijd hoe anderen hun angst overwinnen op een kilometer hoogte, zonder ondersteuning.

Waar moet de speelruimte aan voldoen?

De speelruimtes moeten vrij zijn van objecten, zowel op de vloer als in de hoogte. Afhankelijk van de gekozen experience(s) hebben we verschillende afmetingen nodig. Bij de escaperooms en shooters 4,5 bij 5 meter en bij de playground kan dit al vanaf 2,5 bij 2,5 meter.

Wat zijn de kosten van de VR Experiences?

Wij verzorgen altijd maatwerk dat perfect aansluit bij jullie wensen, groepsgrootte, locatie en budget. De escaperooms en shooters hebben een basisprijs van 45 euro per persoon en de Playground start bij 150 euro per uur. Zodra de groepsgrootte boven de 25 personen komt of er een combinatie van experiences wordt gekozen zakken de tarieven per deelnemer. Neem contact met ons op wanneer je een vrijblijvende offerte wilt ontvangen.

Met hoeveel spelers kan je spelen?

Onze VR Experiences zijn geschikt voor kleine (klassen) en grote (afdelingen) groepen. Wij bespreken graag de wensen en stemmen dan een programma af waardoor je met iedere groep een geweldige experience beleeft!

Wij willen de Virtual Reality inzetten met een educatieve bedoeling, is dat mogelijk?

Uiteraard! Onze experiences, en met name de Playground, is in staat om mensen te helpen ontwikkelen. Deze experiences hebben betrekking op diverse thema's, zoals samenwerking, creativiteit óf beleving. Natuurlijk is Virtual Reality ook een vernieuwend iets op zichzelf. Wij beschikken over experts die tevens uitleggen wat VR is, waar het naartoe gaat en nemen zo iedereen mee in de bedoeling, mogelijkheden en richting van Virtual Reality.

Hoelang duurt de VR Experience?

Dat hangt af van jouw pakket maar in principe kan je het zo kort óf lang maken als je zelf wenst. Wij kunnen meerdere velden opbouwen zodat de tijd verkort óf juist meer games opzetten zodat het evenement langer duurt. Zo kun je bijvoorbeeld voor de kinderen in de aula echt een kermis opbouwen waarbij leerlingen zelf kiezen en hun eigen pad doorlopen.

Zijn de Experiences niet te eng voor kinderen?

Nee, kinderen hebben zelfs vaak minder angst dan volwassenen. Gek hè? Kinderen groeien zo op met technologie dat ze sneller wennen en het sneller ervaren als 'cool'. Probeer maar eens de Fear Experience met een kind en met een volwassene, dan zal je zien wat wij bedoelen.

Wij hebben kinderen die speciale aandacht vereisen, kunnen jullie dat?

Absoluut! Wij hebben hier veel ervaring in. Wij houden rekening met het opstellen van de experiences, afhankelijk van de doelgroep. Onze experts hebben veel geduld, zijn zeer duidelijk en zorgen in overleg met jou dat we een top evenement verzorgen!

Stel, een leraar valt uit. Kunnen jullie lessen overnemen?

Absoluut! Wij kunnen bijvoorbeeld de lessen als volgt invullen:

Les 1: Basisuitleg over VR, minigames spelen die ze minimaal 3 belevingen / toepassingen ervaren.

Les 2: Vervolg op de eerste les. Weer minimaal 3 belevingen / toepassingen laten ervaren. Ze zijn nu al meer zelf actief met de hardware en software, we zetten daarom meer in op samenwerken.

Les 3: Freeroam Multiplayer game (Escaperoom óf Shooters). Samen in 1 wereld spelen.

Alle lessen kunnen worden verlengd óf doorgetrokken worden. Dit in overleg natuurlijk.